Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 9 november 2010

Vecka 22

Tänk nu så ska  Sixten reagera på beröring och det första som händer imorse när jag la handen på magen var att jag fick en buff tillbaka. :) Har fått sova hela natten, känns så skönt. Jobbar sent idag och tänkte ha lite lugnt o skönt såhär på morgonkvisten..

När vi var o kollade vagn i söndags blev vi smått förvirrade, känns som vissa vagnar är väldigt praktiska men samtidigt så får vi tänka hur vi ska använda vår vagn. Här i årsta är det ju grusvägar ibland, tex om man går runt årstaviken. Då måste ju hjulen klara det. Det enda jag tycker verkar lite krångligt med Kronans är att det är hjul som har slang o däck.. lär ju bli punka när man minst vill ha det. Just nu lutar det ändå mot att vi köper en grå Kronan Duovagn.

4 kommentarer:

Magdalena Rydberg sa...

Rekommenderar inte lufthjul... fick punka på Joels vagn första dagen vi använde den... Lagom kul att ställa sig och laga punktering när man är nyförlöst. Trehjulingar ÄR ostadiga, men ni ska nog satsa på någon form av cityvagn, eftersom ni mestadels kommer vara i stan. Jag har en med TVÅ svängbara hjul fram istället för ett, vilket gör att den är mycket stadigare än en trehjuling, men man kan ändå lätt ta sig fram. Att köra en fyrhjulad vagn som inte har svängbara hjul innebär att du måste lyfta de främre hjulen hela tiden när du ska svänga... och det är många gånger... Sen ska man komma ihåg att vissa vagnar går inte helt rakt, fast de har fyra hjul. Brio exempelvis har en felmarginal på 10%, vilket betyder att i deras böcker är det ok om vagnen av sig själv svänger av en meter på en tiometer sträcka!! Med svängbara hjul fram svänger man mycket enklare och man behöver inte belasta axlar och armbågar så mycket. /Lite tips från en som kört äckligt mycket vagn i sina dar....... Kram på er!

Magdalena Rydberg sa...

Och satsa för Guds skull på en lätt vagn! Nu har ju inte ni bil än, men upp och ner för trappor och annat tär på ryggen om man har en för tung vagn. En duovagn som man kan byta till sittdel på när de blir större är en bra idé. Jag bytte efter 5 månader på mina, så det är inte länge man har den där liggdelen. Nu kan ju det variera, så klart, men om man tänker att man kör de i vagn till två års ålder, så är det ändå mer än hälften av tiden som ska vara sittande.

Lycka till!

Kristin sa...

tänkte bara säga att vi aldrig fått punka på nån av våra vagnar och då har vi ändå kört dom varje dag i 3.5 års tid. Visst händer det men inte så ofta.

Fördel med en kombi vagn är att ni slipper byta del. Där är det ju oftast en mjuklift som ni kan bära bäbis i och sen lätt packa undan den och ha åkpåse och bara vagnen som den är som sitt/liggvagn. Finns för o nackdelar med allt. Kolla med nån ni känner vad dom använder. Testa om det går. Tänk efter som sagt om ni måste bära den mycket, tunnelbara, vika ihop....

Maria @ Sixtens mor sa! sa...

Tack för kommentarerna :D Blir nog så att vi köper en Kronan Duovagn. Har sett den irl o den verkar mkt bra. :D